Sociální sítě
Nahoru

Největší dům Atlanty klesl na pětinu ceny. Najde konečně kupce?

Měla to být růžová pohádka. Podnikatel v softwarových společnostech Larry Dean a jeho manželka Lynda si postavili dům snů jako podtržítko velké lásky. Růžový slon, jak se rezidenci o rozloze 32 000 čtverečních stop, začalo přezdívat je však dnes opuštěný. Manželé se rozvedli a sídlo stále visí v majetkovém vypořádání. Inu, nebyl to rozvod ve správnou dobu. Z požadovaných 40 milionů dolarů klesl prodejce už na 13,9 milionů dolarů, ale jediný zájemce toužil jen po pozemku s tím, že vilu zdemoluje. Palác, označovaný za největší dům v americké Atlantě, je přitom uměleckým skvostem. Má dvě obytná křídla s patnácti ložnicemi a osmi koupelnami, správcovu usedlost, sousedí se svatební kaplí a 18jamkovým golfovým hřištěm, které doplňuje venkovní amfiteátr. Jeho stavba trvala 4 roky, jeho prodej se vleče už 15 let!

Ačkoli Dean pověsil nabídku na aukční list, v poslední aukci 20.–21. srpna se nenašel kupec. A tak cena klesla ještě víc. Ze 40 milionů už na 7,5 milionu dolarů! V ceně jsou i travnaté tenisové kurty, jezero a asijská čajová zahrada. Co by vás za tuto cenu čekalo uvnitř?

Vstupní rotunda je inspirována katedrálou Brunelleschi ve Florencii, vložnicích se mísí art deco a art nouveau, umyvadla jsou z 24karátového zlata, terasy jsou ponořeny do marockého  stylu, marocké je tu i divadlo a herna má odér padesátých let minulého století. Všude hrají nezvyklé barvy, vaše hosty mohou zaujmout někdy až šokující skulptury. Je to místo, kde se rozhodně nebudete nudit. Přemýšlíte o investici v USA?

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.