Sociální sítě
Nahoru

Ambani dokončuje nejdražší dům světa

Nejbohatší Ind a čtvrtý nejzámožnější muž světa, Mukesh Ambani, si staví nejdražší rezidenci světa v Bombaji. Cena je odhadována na miliardu dolarů.

Dům má 37 000 metrů čtverečních a je větší než palác ve Versailles. Staví se už sedm let a co nevidět by měl být dokončen. Uvnitř indický podnikatel má privátní health club s posilovnou a tanečním studiem, plesový sál, několik pokojů pro hosty a množství společenských salonků včetně 50místného kina. Protože dům stojí v obytné zóně a Ambani miluje zeleň, jedno patro obývá zahrada s malými stromy.

Střecha má tři helipady a lze tu parkovat 160 aut. Odtud, 173 metrů nad zemí, jsou nádherné výhledy na Bombai a Arabské moře. Ambani zabírá největší krajíc v podnikatelském sektoru v Indii, podniká v ropě, retailu a biotechnologiích.

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.