Sociální sítě
Nahoru

Ostrov poblíž Menorky je na prodej

Máte volných 143 milionů korun? Můžete se podobně jako Giorgio Armani, Bill Gates nebo Roman Abramovič stát majitelem soukromého ostrova. Leží pouhých 200 metrů od španělské Menorky, jmenuje se Illa d’en Colom a je velmi romantický!

Dvě písečné pláže, jižní pobřeží, divoké útesy a hlavně přístav pro jachty všeho typu. To je zázemí, ze kterého můžete vyrazit do jižní Francie či Itálie. Ostrov prodávají potomci Antonia Rocy y Varez, který jej koupil v roce 1904 za pouhých 7850 peset. Potomci se bohužel nestarají o nemovitosti, rekonstrukci potřebuje velký obytný dům i další budovy. Potíž je ve financích – na přestavbu se vztahují přísné zákony. Zisk může plynout z pláží, které až dosud byly otevřeny pro veřejnost a jsou přístupné lodí z Menorky.

Budovy je možno využít jako hotel pro dobrodruhy a přírodovědecké expedice. Vědci sem často jezdí zkoumat řadu chráněných živočišných a rostlinných druhů, například jeden z druhů ještěrky žije pouze na tomto ostrově

Více z rubriky Adrenalin

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.