Sociální sítě
Nahoru

Ledové hodinky začaly chránit pralesy

Nejen na zisky myslí belgická značka designových hodinek Ice-Watch. Protože Ice znamená led a značka se angažuje v ochraně životního prostředí a zejména případech nesezonního tání ledu, uzavřela spolupráci s mezinárodním sdružením WeForest, snažící se o zpomalení změn klimatu. Zajdeme-li do detailu – řeší to tak, že obnovuje lesy pomocí velkoplošné permakultury, což zvyšuje hustotu nízké oblačnosti. Z výtěžků módních hodinek se podpoří projekty v celém světě, zejména v Etiopii, Brazílii, Indii, Zambii, Tanzanii, na Madagaskaru a v Keni.  Ice-Watch na prvním místě v Etiopii investuje do okamžitého vysazení deseti tisíc stromů.

Speciální charitativní model Ice-Watch WeForest stojí formálních 99 EUR (2500 Kč). Hledáte-li drobný dárek, tento je dvojnásob užitečný. Prodává ho butik Imprevu v pražském centru Palladium nebo www.mall.cz.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.