Sociální sítě
Nahoru

DiCaprio ocenil solární střechu TAG Heuer

V Česku by ji hnali, ve Švýcarsku je ovšem za krále! Hodinářská značka TAG Heuer instalovala na střechu své manufaktury v Chauds-de-Fonds 500 fotovoltaických panelů, aby šetřila životní prostředí, a ročně tak získá asi 100 000 kWh elektřiny.

Prvním inspektorem nového, ekologického provozu byl herec Leonardo diCaprio, který je nejen tváří značky, ale symbolem boje o životní prostředí. „Leonardo navštívil továrnu s očima na všem, kde by se dala snížit spotřeba energie,“ uvedl prezident a CEO značky Jean-Christophe Babin.

Sám Leonardo byl iniciátorem změny. Podle něj značce sluší ke 150. výročí svého založení. TAG Heuer ostatně spolupracovala na výrobě prvního celosvětového vozu, hnaného 100% elektřinou – TAG Heuer Tesla Roadsteru.

DiCaprio prozkoumal celou fabriku, podíval se do vývoje, pokusil se složit jedny hodinky a odjížděl prý velmi spokojen. „Jsem rád, že Švýcarsko – na rozdíl od jiných států – podporuje ekologii a že peníze nejsou to jediné, co lidi zajímá.“

Více z rubriky Celebrity

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.