Sociální sítě
Nahoru

Abramovič si postaví 7patrový dům v Londýně

Měsíc poté, co indický podnikatel Ambáni dokončil stavbu své nejvyšší soukromé rezidence na světě, přihlásil se do výškových dostihů Roman Abramovič. Nebyl by to ruský ropný magnát, aby si nezasoutěžil! Fotbalistům FC Chelsea, mezi nimi i Petru Čechovi, oznámil, že v nejbližší době nemohou očekávat navýšení platu, a nyní je jasné, kam prostředky poputují. Oligarcha, žijící v Londýně přesně 10 let, poblíž ikonického obchodního domu Harrods postaví rezidenci za 4,5 miliardy korun. Úchvatná ovšem není ani tak cena, jako devět podlaží (i s technickým zázemím a podkrovím). Osm pokojů bude vtěsnáno v historické budově, kterou redesignoval Thomas Cubitt, architekt s rukopisem na částech Buckinghamského paláce. Roman bude chtžít ponechat viktoriánský kabát, ale interiér bude oblečen do moderny. Šest ložnic doplní dva pokoje pro hosty, multigaráž, ubytování pro služebnictvo, kino či vnitřní bazén s kontrolovanou teplotou. Saunu a páru si vynutily děti, které budou rozvedeného tatínka navštěvovat. Abramovič chce uvnitř konečně uplatnit také celou svou sbírku starožitného umění a vybraných koberců. iLuxus získal první nákres.

Více z rubriky Byty & Penthouse

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.