Sociální sítě
Nahoru

Zaleš míchal za polárním kruhem

Kdo chodí do Bugsy’s, elitního pražského baru, tak Milana Zaleše zná. Pokud jste poslední dobou brouzdali za polárním kruhem, pak vám drink mohl namíchat právě on. Jak je to možné?

Již potřinácté se desítky barmanů z celého světa utkaly za jedním barem ve Finsku o titul vítěze Finlandia Vodka Cupu. Mrazivé podnebí nejsevernější provincie Finska vůbec nevadilo Zalešovi, který obhájil loňské desáté místo. Odolnější byli jen jeho kolegové z Rumunska, Maďarska a Ukrajiny.

Lainio Snow Village, unikátní městečko postavené pouze ze sněhu a ledu, šokovala dovednost, s jakou se v náročných podmínkách rodí aperitiv, long drink a quick mix. Hodnotícími kritérii byly vzhled, aroma a chuť originálních koktejlů. Zaleš dopadl nejlépe v kategorii long drink, tam byl čtvrtý. „Už to, že jsem obhájil prvenství v Česku, byl úspěchprotože jsem měl poměrně extravagantní drinky,“ pochvaloval si Zaleš. Ve Finsku míchal drinky na dlouhém ledovém baru, který stojí v obrovském iglú o šířce 16 a výšce 10 metrů a v němž se teplota pohybuje mezi dvěma až mínus pěti stupni. Obdivujeme!

Více z rubriky Bary

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.