Sociální sítě
Nahoru

Princ se žení. Přišla vám tato pozvánka?

Zlatem vykládaná je pozvánka, kterou ve středu a čtvrtek tohoto týdne rozesílá dvorní kancelář Jejího Veličenstva, britské královny Alžběty II. Zve na svatbu prince Williama a slečny Kate Middleton, která se koná 29. dubna ve Westminsterském opatství. Rozeslána bude 1900 hostů. Neobdrží ji například prezident USA Barack Obama, protože podle dvorních pravidel takto významný státník může být pozván pouze na svatbu následníka trůnu, zatímco princ William je až druhý za svým otcem, princem Charlesem. Mezi médii, která získala přístup k rozhovoru s mladým sledovaným párem, byl také magazín TOP CLASS. Rozhovor přinese ve svém tištěném vydání, jež oficiálně vychází 7. března.

Na svatebním guest listu je 50 členů britské královské rodiny, panovníci z Blázkého východu, Japonska, králové Malajsie, Tonga a Thajska, členové královských domů Španělska, Nizozemska, Norska, Švédska, Dánská a Belgie. Dalších 80 hostů zvou nadační společnosti prince Williama, který spravuje také nadace princezny Diany, jeho matky. Očekává se, že na obřadu bude 200 členů vlády, parlamentu a diplomatických sborů, kolem 60 guvernérů a předsedů vlády jednotlivých států Commonwealthu a 30 členů britského vojska.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.