Sociální sítě
Nahoru

Parmigiani uvádí islámský lunární kalendář

Švýcarská Haute Horlogerie je vnímavá a otevřená celému světa. A to bez ohledu i na náboženské vyznání. Výsledkem jsou první světové mechanické hodiny, založené na islámském měsíčním kalendáři. Arabské číslice, den v týdnu a měsíc znázorněný arabskou kaligrafií a další arabské číslice značící sluneční roky – to je práce značky Parmigiani, která respektuje islámský rok, o 10 dní kratší než gregoriánský, tedy má 354 nebo 355 dní.

Hodiny mají velikost 126 x 96 x 55,2 mm a jsou usazené v kabinetu z minerálního skla o velikosti 334,5 x 242,4 x 212,4 mm. Produkce je limitována 10 kusy, přičemž každý bude originál. Ano, nepůjde o 10 jednotných exemplářů, ale variant! Mimořádná světová sběratelská lahůdka je na povrchu zdobena stříbrem 925, částečně rhodiovaným. Cena pro východní trh činí 9,5 milionu dirhamů, tj. 48 milionů Kč.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.