Sociální sítě
Nahoru

Na světě jsou diamantové nože!

Žijící legenda českého nožířského mistrovství, Ĺubomír Maďarič, vyrobil první dva prototypy nožů osázených diamanty D.I.C. Vzory nulté série, která bude mimořádně zajímavá zejména pro sběratele, spojují vzácné čepele z nejušlechtilejších ručně kovaných damaškových ocelí. Mezi čepelí a držadlem se třpytí pečlivě vybraný diamant D.I.C., zasazený ve zlatém hnízdě. Na střenky používá mistr Maďarič mamutovinu, slonovinu, nejvzácnější dřeva světa. Krásnou finesou je finální zdobení rytím, tepáním a dalšími uměleckými technikami.

Maďarič představuje ikonu v nožířském světě. Jeho unikáty sklízejí stejně obdiv jako respekt. Od roku 1997 vyrábí bojové nože pro speciální jednotky české armády, jeho nože již byly na českých misích v Kosovu, Kuvajtu, Iráku i Afghánistánu. Jsou tak spolehlivé až nebezpečné, že například nože Falco A a Charón A se pro soukromý sektor vůbec nevyrábějí.

Maďaričovy nože vyzbrojily Útvar rychlého nasazení, brněnskou a českobudějovickou policejní zásahovou jednotku. Mnohé speciální edici však mají čestné místo. Jako umělecký nůž věnovaný v roce 1994 Billu Clintonovi. Po celou dobu jeho úřadování ve funkce prezidenta Spojených států amerických byl vystaven v síni Bílého domu ve Washingtonu. Očekává se, že s diamantem D.I.C. objeví Maďaričovy nože nové místo: v soukromých trezorech náročné klientely…

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.