Sociální sítě
Nahoru

Karel Abraham jezdí s Invictou

Ačkoli byla značka Invicta založena ve Švýcarsku, její dnešním domovem jsou Spojené Státy Americké, a to přímo slunná Florida. Vliv rozličné kultury se tak projevuje i na designu hodinek, jejichž obří maskulinní pouzdra rostou přímo před očima a společně s různými barevnými variacemi šokují puritánské smysly. K tomu jim pomáhá celá řada ambasadorů a partnerů, kteří se s její filosofií více než ztotožňují. Mezi nimi první český motocyklový závodník královské třídy MotoGP Karel Abraham.

Stál na stupni vítězů i ve Valencii v rámci Velké ceny silničních motocyklů ve třídě Moto2. Netroškaří. I proto si oblíbil 48mm kolos „S1 GMT Alarm“ vyrobený ze zlacené oceli. TMultifunkční quartzový strojek ISA disponuje funkcí jména dne, data, alarmu a GMT, tedy indikace času v jiné časové zóně. Sportovního ducha podtrhuje polyuretanový řemínek. Označení S1 vychází pak z roku 2002, kdy britská automobilka Invicta Car Company představila po dvouletém vývoji osmiválec S1, přičemž hodinářská Invicta právě část vývoje tohoto „gétéčka“ financovala. Výsledkem pak byly hodinky využívající designové prvky interiéru vozu. Tyto hodinky lze pořídit s cenou do 20 000 Kč, ale mladý Karel již údajněpokukuje po dalších, a to s mechanickým strojkem, kde už cenová relace bude vyšší.

Hodinky prodává luxusní klenotnictví Altman na Václavském náměstí v Praze, kde je kolekce značky Invicta vystavena po boku dalších velikánů, jako je TAG Heuer, Bell & Ross, Jaermann & Stübi či Montblanc.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.