Sociální sítě
Nahoru

Vágner: Mezi piraně s Tudorem

Známý rybář a dobrodruh Jakub Vágner (na snímku) cestuje za rybami a dobrodružstvím téměř do všech koutů světa. V současné době připravuje nový seriál pro Českou televizi, stále natáčí také svůj pořad „Fish Warrior“ pro National Geographic Channel. Jeho expedice většinou směřují do odlehlých, mnohdy i málo probádaných oblastí naší planety. Na svých cestách, z nichž většinu absolvoval sám pouze s kameramanem, se mnohokrát musel vyrovnat s nástrahami pobytu v nehostinných oblastech mimo jakoukoliv civilizaci jako je malárie, uštknutí jedovatými plazy či nepřízeň přírodních živlů.

Náročná práce v drsném prostředí ho každou sezónu stojí spoustu techniky, která nevydrží tyto náročné podmínky. Při výběru expediční techniky jsou proto odolnost a kvalita hlavními kritérii. Od loňského roku na svých výpravách i mimo ně Jakub nosí hodinky značky, která je svou odolností proslulá: Jde o Tudor Hydro 1200. Jejich masivní pouzdro o průměru 45mm, vodotěsné do neuvěřitelných 1 200 metrů, je vybaveno heliovým ventilem, 3 mm silné safírové sklo umožňuje hodinkám odolávat extrémním tlakům. Uvnitř pracuje spolehlivý automatický strojek ETA 2824, který zajišťuje funkci hodinek bez závislosti na bateriích či jiných výdobytcích civilizace. Tudor je dceřinou, méně konzervativní značkou koncernu Rolex. V ČR hodinky značky Tudor nabízí pražské Hodinářství Bechyně.

Jakub drží řadu prvenství v lovu vzácných dravých ryb, několik druhů chytil jako vůbec první člověk na světě. V posledních letech se zaměřuje především na výpravy do povodí řeky Amazonky v Jižní Americe a také na Černý kontinent, kde se věnuje průzkumu poslední perly Afriky, Kongu. Během svých výprav natočil několik titulů DVD, účinkuje v populární TV show a v současné době připravuje nový dobrodružný seriál pro Českou televizi.

Hodinky lze pořídit za 68 400 Kč na adrese Štěpánská 57, Praha 1. www.hodinarstvibechyne.cz

Více z rubriky Exotika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.