Sociální sítě
Nahoru

Napište si svůj lehký Epos

Švýcarský Epos patří mezi značky, které dokážou rok co rok zaujmout, pokaždé však něčím zcela jiným. Neexistuje zde totiž většinou žádná logická kontinuita modelových linií, a pokud ano, tak spíše ob rok či dva. To ovšem neznamená, že její vedení neví, co dělá. Neustále překvapuje neotřelými designy a snaží se využívat historické strojky, jejichž věhlas stále přetrvává, avšak spíše v soukromých sbírkách, nežli v masové komerční produkci. Stejně tak tomu bylo i letos, kdy Epos oprášil historický kalibr Peseux 7001, který se vyrábí už od roku 1971.  Jedná se totiž o velmi kvalitní strojek s manuálním nátahem, jehož výška je pouhých 2,5 mm, a lze jej tedy stále řadit mezi ultratenké strojky. Jeho novou verzi, se kterou pracuje ETA, si navíc oblíbili velikáni mezi značkami – Baume & Mercier, Chronoswiss, Eberhard, Maurice Lacroix, Nomos či Stowa.

Velmi útlé je i samotné ocelové pouzdro, jehož povrch může být i zlacen technologií PVD. Na výšku totiž měří 5,9 mm a v průměru 39 mm. Jedná se tedy o nadčasovou klasiku vyhotovenou v rozměru, který stále všichni klasici a světové manufaktury respektují.

Uložený kalibr je dekorován ženevskými pruhy „Côtés de Genève“ a domodra popouštěnými šroubky, což je samozřejmě možné sledovat skrze dýnko ze safírového křišťálu. Ten kryje i minimalisticky řešený číselník s lepenými reliéfními indexy, které doplňují útlé hůlkové ručky a mimostředná sekundová ručka.

Tyto velmi elegantní hodinky, určené do obleku či na zápěstí sofistikovaného muže v letech, který dokáže ocenit jejich velmi nízkou váhu, budou k dispozici začátkem léta. Objednat si je však lze už nyní na www.epos-czech.cz za velmi příznivou cenu, a to 25 000 Kč. Nabízí se verze s bílým, modrým a šedým číselníkem a to na kaučuku či mesh náramku, který bývá označován také jako milánský tah.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.