Sociální sítě
Nahoru

Glashütte míří na filmová plátna

Jedním z nejprestižnějších filmových festivalů na světě Berlinale, Berlínský mezinárodní filmový festival, zatikal zajímavými hodinkami. Festival, který se koná už od roku 1951, doposud neměl jediného partnera ze světa horologie, ačkoli před třemi lety vzniklo na počest této celosvětové události 58 kusů německých náramkových hodinek Askania s vyobrazeným medvědem na safírovém dýnku modelu Berlinale. Glashütte Original však má daleko sofistikovanější přístup. Své síly letos spojilo s tímto festivalem vůbec poprvé, a tak je 61. ročník určitě přelomoví a do budoucna se lze těšit i na různá překvapení.

Smlouvu o partnerství totiž podepsala tato německá manufaktura, spadající do portfolia gigantu Swatch Group, na tři roky. Dá se tedy předpokládat, že by pro příští ročník mohla připravit speciální limitovanou edici, která by se honosila logem festivalu – proslulým stojícím medvědem, či rytinou International Berlin Film Festival. KProdukce společnosti je limitovaná už nyní a striktně limitované edice vznikají pod její střechou pouze zřídkakdy. Ať tak či onak, v budoárech začaly kolovat zvěsti o tom, že by se některé náramkové klenoty mohli objevit i v nějakém filmu. Který režisér či herec bude tedy tím vyvoleným?

V současné době, po veletrhu hodinek a šperků ve švýcarské Basileji, se německá značka soustředí na produkci aktuálních novinek. Po boku modelu Seventies Panorama Date, který portál iLuxus představil jako vůbec první, je to Sixties Square Tourbillon, Senator Diary, Senator Automatic a Senator Navigator WorldView, který dle našich informací padl do oka redaktorům jedinečného magazínu Zbraně & náboje. V příštím čísle magazínu Top Class pak bude zařazena i jedinečná novinka Senator Perpetual Calendar, tedy zlaté hodinky s věčným kalendářem.

Všechny modely budou o léta k dispozici v pražském a tradičním butiku Hodinářství Bechyně ve Štěpánské ulici 57, kde také vedle vystavené kolekce uvidíte zmenšeninu červeného berlínského medvěda, který je symbolem celého Berlinale. Pro rychlou objednávku či rezervaci stačí zavolat na tel. číslo 224 214 349.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.