Sociální sítě
Nahoru

Luxus má nový Codex. Ze Švýcarska

Vytvořit novou značku vyžaduje neuvěřitelné úsilí. Na druhou stranu může být pro úspěšného manažera zajímavým dobrodružstvím, které však vyžaduje ohromné množství investic. Je nutné znát předem příběh, který bude vyprávěn, společenský status budoucích obdivovatelů značky a samozřejmě plán udělat něco jinak, než kdokoli jiný. Tak se zrodila ve švýcarském městečku Biel v roce 2009 značka Codex, která až letos představila veřejnosti své vize.

Symbolem značky Codex je definitivně písmeno X, které zdobí nejenom logo společnosti, ale také pouzdro, korunku, číselník či nožky pouzdra. Právě X je neodmyslitelnou součástí každých hodinek a prvoplánovým prvkem designu.

Vlajkovou lodí první kolekce, která byla představena letos na Baslworldu, je model Identity Venus. Ten se vyznačuje 44mm pouzdrem z 18karátového růžového zlata (137 g), které je sešroubováno z několika částí, a to šroubky s profilem písmene X. Uložený mechanický kalibr Venus 203 s manuálním nátahem pochází z 50. let minulého století (vyráběl se od roku 1950 až do roku 1960) a nabízí kalendář, tedy indikaci data, jména dne a měsíce, jež je doplněný lunární fází. Rezerva nátahu je pak postačujících 38 hodin.

K dispozici je ve dvojím provedení. Master je bez diamantů a vychází z limitované a číslované edice 100 kusů. Jeho cena je 774 000 Kč. Linie Prestige je pak zdobena 431 diamanty o celkové hmotnosti jednoho karátu. V tomto případě pak však vzniklo pouhých 75 kusů s cenou 882 000 Kč za jeden.

Švýcarská značka Codex zatím nemá v ČR zastoupení. Pokud však o její produkty přesto stojíte, všechny potřebné informace vám sdělí náš specialista na hodinky Jan Lidmaňský (721 295 018).

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.