Sociální sítě
Nahoru

Britská svatba: Nejdelší Rolls-Royce!

Jste-li automobiloví fajnšmekři, pak si určitě musíte pořídit nové vydání magazínu Luxury Style & Exclusive Shopping Guide. Přináší raritu. Extrémní Rolls-Royce. Je nekonečně dlouhý. Dokonce nejdelší na celém světě.

Bez 66 mm měří 7 metrů, prostor mezi nápravami zahanbuje dokonce řadu luxusních sedanů. Není divu, že tento na zakázku stavěný Rolls-Royce Phantom zaujal čestné místo ve svatebním průvodu britského královského páru, prince Williama a jeho novomanželky Kate Middleton.

Celkové prodloužení dosahuje 1110 mm, z čehož 850 mm připadá na prostřední vsuvku. O zbývajících 250 mm byly prodlouženy zadní dveře, které se nadále otevírají do protisměru. Jejich následné zavírání pomocí stisku tlačítka na vnitřku C-sloupku je proto nutností!

Volit je možné další finesu – hlasové ovládání. Neaktivujete jím pouze vnitřní ovládací prvky. Pouze hlasem je možné vůz otevřít a také nastartovat.

Výkon motoru zůstal oproti standardu nezměněn, 460 koňských sil je však stále dostatečných pro komfortní cestování. A to navzdory pozměněné vnitřní konfiguraci, kdy do vozu může namísto čtyř nebo pěti cestujících usednout šestice pasažérů. Čtyři zadní sedadla jsou otočená proti sobě, uvnitř každé loketní opěrky nechybí chladicí box se šampaňským a dvěma sklenkami. Dvojice cestujících může protilehlé sedačky použít jako opěrku pro nohy.

Díky záclonkám v barvě krémového čalounění lze vytvořit ze zadního prostoru privátní místnost, kdy jste přepážkou odděleni od řidiče. Pokyny mu udílíte interkomem, pro váš komfort je k dispozici 6zónová klimatizace, deštníky uložené v zadních dveřích a kamera umístěná vpředu na sošce a vzadu na víku zavazadelníku. Ty přenášejí na rozměrnou 19palcovou barevnou obrazovku veškeré informace o dění před a za vozem, VIP pasažéři se tak mohou aktivně podílet na řízení vozu.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.