Sociální sítě
Nahoru

První diamantové muzeum, krása v sejfu

Fascinuje. Zdobí. Léčí. Vydělává. Diamant je nejsofistikovanějším výtvorem přírody a jeho kráse a eleganci se klaní první diamantové muzeum v České republice, které jsme navštívili v Karlových Varech. Lokalita pro jeho umístění je příznačná – nachází se v suterénní trezorové místnosti bývalé banky. Návštěvník tak prochází bytelnými vraty a mřížovím do prostoru o velikosti 80 metrů čtverečních, kde jsou hodnoty snad ještě vyšší než někdejší bankovky. Z unikátních výkladních skříněk se třpytí diamanty, perly, safíry a další drahokamy a polodrahokamy. Místnost imitující diamantový důl šokuje každého hosta prudkým kontrastem surového nerostu, vypadajícího jako matné sklo, a již opracovaných nejkrásnějších diamantů. Nemůžete uvěřit, že vzešly z tak nevábné hroudy…

Největší česká diamantová společnost Diamonds International Corporation, která je jako jediná členem nejstarší diamantové burzy v Antverpách, vlivem kontaktů a dlouhých prstů získala do muzea, sousedícího s jejím exkluzivním karlovarským diamantovým klubem, úžasné skvosty. Přítomen je i zlatník, který přímo před zraky hostů živě pomocí různých tradičních nástrojů a technik ručně předvádí to, čím si Diamonds International Corporation získává své klienty ve vlastních dílnách a brusírnách – neuvěřitelnou zručnost a cit pro materiál. Je až neuvěřitelné, jak trpělivě dokážou opracovávat diamant, který je současně tvrdý i křehký. Jeden neopatrný úder a trhlina nebo inkluze může znehodnotit skvost ve vyšší hodnotě, než je roční příjem zlatníka…

Návštěvník si tu projde historií i současností diamantu. Stálá expozice barevných drahých kamenů a polodrahokamů, kterým se přisuzuje léčivá moc, je pozvánkou do diamantového klubu s výstavním a prodejním centrem v patře. Za příznivé ceny je možné zakoupit jak kolekce českých diamantových šperků, z nichž některé vznikaly ve spolupráci s předními módními návrháři, tak i slavnou kolekci Antwerpy. K mání jsou tu i investiční diamanty. Ten největší váží 12,52 ct a stojí téměř deset milionů korun.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.