Sociální sítě
Nahoru

Bugatti Veyron chce ovládnout i Karibik

Ovládli jste již obchodní průmysl? Třesou se před vámi všichni obchodní partneři strachy? Pak možná nastal čas na dobývání nových met. Nebe brázdí váš soukromý letoun Airbus A380 za několik miliard, silnici dominuje váš Bugatti Veyron, nejrychlejší automobil světa. Ale co voda?

Stačí jen málo a sklánět se před vámi bude i vodní živel. Stačí jen pověřit absolventa britské královské akademie umění Bena Walshe, aby opustil svou dosavadní práci interiérového designéra u koncernu PSA Peugeot Citroën a začal se věnovat svým vedlejším projektům. Tím nejzajímavějším je právě 30 stop (9,1 m) dlouhá luxusní jachta inspirovaná Bugatti Veyronem Grand Sport Sang Bleu.

Provedení exteriéru odkazuje především na karbono-hliníkové téma, přičemž šípovitý tvar je navržen tak, aby co nejrychleji proplouval vlnami. O pohon se může starat tentýž motor, jaký pohání i silniční Bugatti, jen s mírnými modifikacemi. Výkon 1001 koní sice na jednu stranu neočekávejte, vzhledem k možnosti použití dvou pohonných jednotek však není problém disponovat celkovou silou až 1600 mořských koníků. Díky tomu by se jachta s uzavřenou kabinou okamžitě zařadila mezi nejrychlejší soukromá plavidla světa. Cena v řádech milionů eur by však v takovém případě neměla nikoho překvapit.

Vnitřek jachty Bugatti může zcela korespondovat se vzhledem vašeho vozu. V kabině vás obklopí jemná kůže, zatímco většina obslužných prvků bude vysochána z hliníku. Chybět nemohou ani karbonové doplňky, které se kromě vysoké pevnosti vyznačují nízkou hmotností. Scénář panenské plavby Titaniku tak rozhodně opakovat nebudete. Navíc se můžete považovat za skutečné následovníky zakladatele automobilky Ettore Bugattiho, který již ve 20. letech minulého století uvažoval o výrobě luxusní jachty, jež by brázdila Karibik. Zatímco však jemu se to nepovedlo, vám v cestě k úspěchu nic nebrání.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.