Sociální sítě
Nahoru

Móda a fetiš

Do kolekce šperků Louis Vuitton přibyl nový přívěšek: Minaudière Charm. Minaudière Charm je ještě dokonalejší miniatura společenské kabelky Nova z dámské kolekce pro sezónu jaro/léto 2011, která byla prezentována na módní přehlíce. Přívěšek, který je oslavou zářivé krásy, může být zavěšen na řetízkový náramek či na dlouhý řetízek kolem krku. Žluté zlato s pavé diamanty a hnědými diamanty, logo Louis Vuitton a tradiční spona ve tvaru písmene S. V listopadu 2011 bude v prodeji limitovaná edice 10 kusů.

Cena Minaudière Charm – diamanty a hnědé diamanty, žluté zlato, 25 000 euro

CHARMS FETICHE

Pro dámskou kolekci podzim/zima 2011-2012 se Marc Jacobs rozhodl zpracovat záhadou zahalené téma módy a fetišismu. „Fetišismus má také pozitivní aspekt: kromě iracionální fixace na nějaký objekt nebo posedlost jím, toto slovo znamená také závazek a disciplínu,“ vysvětluje Jacobs. Louis Vuitton nyní představuje limitovanou edici pěti přívěšků Charms fetiche, kterými skládá hold nádherným doplňkům, jež se objevily na přehlídkovém mole při prezentaci letošní kolekce. Doplňky byly vybrány s cílem zvýraznit atributy fetišismu: dominanci/submitivitu a bondáž. Minimalistická disciplína fetišistické módy se odráží ve střídmosti vybraných materiálů: dva přívěšky tvaru fetiš masky, jeden ze žlutého zlata a druhý z bílého zlata s diamanty, přívěšek ve tvaru čepice, další ve tvaru želízek a poslední ve tvaru boty – všechny ze žlutého zlata. Další charakteristikou fetišismu je posedlost detailem – všechny přívěšky jsou věrnými miniaturami a jejich proporce jsou v přesném poměru k doplňkům z módní přehlídky. Vojenská čapka nese vzor Monogram,  v masce si všimneme velmi jemně propracované šňůrky; spony, jazyk a dokonce i podrážka s logem jsou zase pozoruhodnými a věrnými detaily na přívěšku ve tvaru boty.

Tato limitovaná edice přívěšků bude v prodeji od listopadu 2011.

„Želízka“ – Žluté zlato, 2 200  euro

„Maska“ – Bílé zlato, žluté zlato a diamanty, 8 500  euro

„Bota“ – Žluté zlato, 3 500  euro

„Čapka“ – Žluté zlato, 3 200  euro

„Maska“ – Žluté zlato, 2 900  euro

Více z rubriky Dámský svět

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.