Sociální sítě
Nahoru

Omega a nadace Orbis: společně proti slepotě

Nadace Orbis byla založena roku 1982 za účelem poskytování preventivní i akutní oční lékařské péče a školení příslušného lékařského personálu v rozvojových zemích. Aby se péče dostala i do nejzazších koutů světa, nadace zakoupila trojmotorové proudové letadlo DC-10, které přebudovala na létající nemocnici s kompletně vybaveným operačním sálem, lůžkovou částí a školicím střediskem s kapacitou 48 osob. Při této příležitosti byla představena speciální edice hodinek Hour Vision – Omega Hour Vision Blue, jejímž ambasadorem se stal známý herec Daniel Craig. Ten se pro rok 2011 stane členem týmu létající nemocnice nadace Orbis a společně s ní navštíví místa, kde je její zdravotní péče nejvíce potřeba. Létající oční nemocnice letos přistane v Sýrii, Mongolsku, Nigérii, Guatemale i Peru. Dominantním znakem nově představených hodinek Omega Hour Vision Blue je zářící modrý číselník s plastickým povrchem a výraznými indexy, které doplňují ručky zhotovené z bílého 18kt zlata. Uvnitř pouzdra tradičního střihu o průměru 41 mm se ukrývá manufakturní strojek Omega 8500 s koaxiálním krokovým mechanismem a nadstandardní rezervou nátahu 60 hodin. Pečlivě zdobený strojek je možné pozorovat přes průhledné zadní víčko hodinek.Na tento chronometr se vztahuje čtyřletá záruka a k dispozici je v Klenotnictví Dušák za cenu 131 900 Kč.Ambasador Daniel Craig se o spolupráci s nadací Orbis vyjádřil takto: “Je důležité věnovat pozornost organizacím typu Orbis, které dělají nepostradatelnou práci. Věřím, že společně se značkou OMEGA k nadaci Orbis přitáhneme pozornost”.

Více z rubriky Celebrity

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.