Sociální sítě
Nahoru

Bugatti Veyron Super Sport na prodej

Na počátku příštího roku bude anonymnímu evropskému zákazníkovi doručeno vůbec poslední vyrobené Bugatti Veyron s karoserií kupé. Uzavře se tak jedna kapitola nejrychlejšího supersportu světa, které bude následujících pár měsíců k dispozici pouze jako polootevřená verze Grand Sport. Ta však dosáhne jen na rychlost 407 km/h, neboť k pohonu užívá standardní naladění šestnáctiválcového motoru o výkonu 1001 koní. Pokud jste tedy toužili po extrémnější 1200koňové variantě, mohli jste tak maximálně vytáhnout kapesník a ronit krokodýlí slzy.

Tedy až doposud, neboť britský dealer luxusních vozů Tom Hartley vyndal ze svého skladu poslední světově dostupný model Super Sport, který se rozjede až na 415 km/h. Shodou okolností se přitom jedná o vůz, který byl představen na letošním ženevském autosalonu. Jakožto výstavní exponát má tak najeto pouhých 1390 km, pyšní se exkluzivním černým lakem a k dispozici je okamžitě po zaplacení monstrózní částky 2 400 000 EUR (57 600 000 Kč). Reagovat by jste však na tuto anonci měli rychleji, než toto kupé dokáže pokořit zrychlení 0-100 km/h (2,5 s). Očekává se totiž, že o poslední dostupný Veyron Super Sport na světě bude abnormální zájem.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.