Sociální sítě
Nahoru

Namíchejte si vlastní mojito

Oblíbená kubánská restaurace a bar La Bodeguita del Medio rozšířila svou nabídku služeb a přidala všem milovníkům kubánského Mojita možnost namíchat si vlastní nápoj přímo u stolu, formou objednání tzv. „Bottle service Mojito Cubano” za 1690 Kč. Získat tak lze ke svému stolu malé barmanské království a každý si tak může sám kdykoliv namíchat svůj oblíbený drink.Základem je tříletý rum z limitované edice, jenž na své etiketě nese hrdě obrázek s uličkou staré Havany, v níž sídlí od roku 1942 populární bar přejmenovaný v roce 1950 na  La Bodeguita del Medio – překlad: hospůdka uprostřed (ulice). Podnik se považuje za epicentrum světového mojitového zemětřesení a vyobrazení baru tuto skutečnost důrazně podtrhuje.

La Bodeguita del Medio je typická havanská restaurace-bar. Salvador Allende, básník Pablo Neruda, spisovatel Ernest Hemigway a mnoho dalších osobností se stalo jejími pravidelnými hosty v Havaně. Zejména pak Ernest Hemingway, vášnivý milovník mojita, který napsal “My mojito in la Bodeguita” (Moje mojito v Bodeguitě). Tento jeho výraz lze stále najít na zdi baru v Havaně a jeho rukopis je stále čitelný.

Pražská La Bodeguita del Medio se považuje za nejúspěšnější na světě a má nezaměnitelný charakter interiéru včetně repliky slavného havanského baru „Sloopy Joe´s“. Stěny jsou posety nejrůznějšími obrazy, fotografiemi a podpisy hostů. La Bodeguita del Media nabízí pohled na typickou atmosféru Kuby.

Více z rubriky Bary

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.