Sociální sítě
Nahoru

Porsche Design má i nože

Poslední číslo magazínu Zbraně & náboje, které vyšlo 18. srpna, upozornilo na skutečnost, že v kolekcích slavné společnosti Porsche Design lze objevit i nože. A to ne jen tak ledajaké. Kuchyňské nože Porsche Design totiž dokáží na první pohled překvapit svým impozantním designem, který zcela vybočuje od ostatních značek.Vlajkovou loď nožů tvoří 178 mm dlouhý Santoku Japanese Chef´s Knife, který je v sadě doplňován menšími či útlejšími modely pro vykosťování, filetování či porcování masa a otevírání ústřic. Nechybí ani speciální nože pro krájení chleba, zeleniny a její loupání, v každém případě je vždy spojuje hlavní designová myšlenka.  Ručně ostřená střenka vždy plynule přechází v na omak příjemnou rukojeť.

Nože vyrábí americká značka Chroma z japonské ultra lehké oceli 301. Cena jednoho modelu se pohybuje kolem 2000 Kč, ale z vlastních zkušeností doporučujeme alespoň tři základní druhy a velikosti. K těm koneckonců nabízí Porsche Design Butik v obchodním domě Kotva i stojany či přenosné brašny, které ulehčí kuchařům jejich přenášení. Koneckonců kulinářské kurzy jsou nyní v kurzu a fúze chutí různých kontinentů je trendy.

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.