Sociální sítě
Nahoru

Nalezené vajíčko Fabergé za půl miliardy

Ano, zázraky se opravdu dějí a sběratelé určitě žasnou! Objevilo se totiž další skvostné a klenotnicky dokonalé velikonoční vajíčko Fabergé. Vyrobeno bylo v roce 1887 a posloužilo jako dar od ruského cara Alexandera III, jenž jej daroval své ženě carevně Marii Fjodorovně – tedy dánské princezně Marii Sofii Dánské. Celé vejce je zhotovené ze zlata a lemováno blyštivými diamanty, které přecházejí v okvětní lístky a květy růže s trojicí obřích safírů. Uloženým klenotem jsou i mechanické hodiny v jeho nitru, které byly vyrobeny slavnou švýcarskou manufakturou Vacheron Constantin.Vajíčko bylo však již jednou draženo, a to v březnu roku 1964 prostřednictvím Parke Bernet, který je dnes součástí Sotheby’s. Cena byla pouhých 2450 dolarů! No a dnes? Dnes chce Sotheby’s tento skvost zpět, a není divu. Odhadovaná cena je totiž 20 miliónů liber!

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.