Sociální sítě
Nahoru

Porsche Design – hodinky s kompasem

Když v roce 1978 navrhl profesor Ferdinand Alexander Porsche své hodinky s kompasem, určitě netušil, že se stanou takovým hitem, kterému se značka bude klanit ještě za 33 let.Nově vzniklé hodinky nesou označení P’6520 Compass Watch a svým vzhledem zcela vycházejí ze svého předchůdce. Došlo však k drobným změnám. Nejvýraznější z nich je o něco větší diametr a materiál, kterým se stal velmi lehký titan černěný PVD technologií. Stejně jako originál, tak i reedice, disponuje otevíracím dvoudílným pouzdrem. Ve vrchní části pracuje mechanický kalibr Sellita SW300 s automatickým nátahem, jenž se stará o trojici ruček a datový věnec. Ve spodní je pak kompas vždy indikující na sever. Hodinky jsou vodotěsné do 50 metrů.

Hodinky si vyzískaly o 3 mm větší pouzdro a dosáhly tedy 42 mm. Na výšku pak měří 14,6 mm, což je o 1,6 více nežli původní model.

Tento model vychází ze speciální limitované edice 911 kusů. Stejně jako u posledně představené re-edice P’6530 Titanium Chronograph bude však k dispozici pouze 811 kusů, a to čísla 101 až 911. Prvních sto totiž výrobce, švýcarská značka Eterna, drží ve svém vlastnictví a příští rok nabídne s další re-edicí sběratelský set s trojicí číslovaných hodinek 1 až 100.

Ikonický model P’6520 Compass Watch bude k dispozici v obchodním domě Kotva, v Porsche Design Praha butiku, od října 2011 za cenu 120 000 Kč.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.