Sociální sítě
Nahoru

Soukromá sbírka australského fotografa Petera Lika na Smíchově

Společnost Marthi, pod vedením zkušené designérky Marthi Šliperské, představila veřejnosti unikátní soukromou sbírku amerického fotografa Petera Lika. Jediná galerie v Evropě slavného a uznávaného fotografa byla otevřena na ploše 150 metrů čtverečních v OC Nový Smíchov v Praze 5. V Peter Lik Prague Gallery je představeno to nejdůležitější z tvorby slavného fotografa. „Peter Lik Prague Gallery je splněním mého velkého snu. Chtěl jsem svoji sbírku fotografií Petera Lika představit široké veřejnosti, a podělit se tak o radost, kterou mi přináší,“ říká majitel sbírky a iniciátor galerie Tomáš Petrů.

Vlastnit obraz Petera Lika neznamená jenom skvěle dotvořit svůj interiér a tím vyjádřit svůj styl a životní postoj, ale zároveň je to i dobrá investice do světově uznávaného uměleckého díla,“ doplňuje manažer galerie Marek Šliperski. Tým odborníků v Peter Lik Prague Gallery poskytuje komplexní servis spojený s prodejem originálních děl fotografa Petera Lika, kromě poradenství zajišťuje také dovoz, celní deklaraci a odbornou instalaci v interiéru. Fotografie Petera Lika jsou vydávány v limitovaných, číslovaných edicích opatřených certifikátem původu. Každá fotografie je originál a zároveň je vyrobena tak, že je nemožné narazit na falsum. Fotografické dílo Petera Lika dnes patří ve světě k široce oceňovaným a vyhledávaným komoditám nejen kvůli svým uměleckým kvalitám, ale i díky svému investičnímu potenciálu. Koneckonců jeden snímek může stát od 100 do 380 tisíc českých korun, přičemž lze narazit i na velkoplošnou fotografii za čtyři milióny korun.

Fotograf Peter Lik se narodil v roce 1959 emigrantům z České republiky. Jeho původ je také jedním z důvodů, proč nyní v Praze představujeme tuto rozsáhlou sbírku fotografií. Světovou proslulost získal především svými panoramatickými fotografiemi krajiny, jeho tvorba vzniká v limitovaných edicích více než dvacet pět let. Peter Lik je držitelem celé řady prestižních mezinárodních cen za fotografii, například International Pano Awards, International Aperture Awards nebo AIPP.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.