Sociální sítě
Nahoru

Louis Vuitton: Znovuzrození legendy na Via Montenapoleone

Dne 23. září 2011 se otevřely dveře značkového obchodu Louis Vuitton na milánské adrese Via Montenapoleone č. 2.. Rekonstruovaný obchod na této kultovní adrese je nezpochybnitelným důkazem lásky značky Louis Vuitton k městu Milán. Díky radikální rekonstrukci a rozšíření tento prostor nyní nabízí unikátní a kultivované prostředí, které dokonale zosobňuje tradiční hodnoty značky: savoir-faire a art du voyage.

Slovy Yvese Carcelleho, předsedy představenstva a generálního ředitele společnosti Louis Vuitton: “Milán je jedním ze světových center módy, kultury a designu. Jeho duše je pevně ukotvena v úctě k tradičnímu řemeslu a ve vášni pro uměleckou tvorbu – to jsou věci, s nimiž se ztotožňuje i Louis Vuitton a to nás pojí s tímto městem. Znovuotevření značkového obchodu je jen dalším krokem na „italské cestě“ naší značky.“

Louis Vuitton Montenapoleone přivítá návštěvníky v intimně elegantním prostředí, které hraje roli kulisy pro prezentaci kolekcí Louis Vuitton, spoluvytváří i skutečně unikátní atmosféru a prožitek.

Inspirací byl architektovi Peterovi Marinovi styl elegantních rezidencí – výsledná atmosféra dýchá intimitou luxusního interiéru, kde bytové doplňky jako jsou záclony, svítidla a koberce prošly velmi pečlivým výběrem.

Kromě přestavení kompletního sortimentu dámských a pánských kolekcí se v Louis Vuitton Montenapoleone představí také nové a zajímavé projekty. Jedním z nich je první „Cestovatelský salonek“ Louis Vuitton Travel Room v Evropě, oddělení zasvěcené výhradně cestovním zavazadlům a doplňkům – přesně podle filosofie značky Louis Vuitton: každá cesta někam je také cestou do nitra člověka.

Montenapoleone bude prvním značkovým obchodem Louis Vuitton, který nabídne dvě služby personalizace produktů. Služba Made to Order Shoes (Boty na zakázku) umožní pánům vybrat si ze široké nabídky usní a barevných kombinací a nechat si z nich vyrobit boty, které budou odrážet jejich vkus a individualitu. Dámy si zase budou moci dát personalizovat kultovní modely kabelek Louis Vuitton z těch nejvzácnějších kůží – i to je savoir-faire, tak typické pro značku Louis Vuitton.

Louis Vuitton také složí hold tvořivému duchu města Milán výstavou Louis Vuitton: The Art of Fashion, jejíž kurátorkou je stylistka Katie Grandová. Tato výstava poběží od 22. září do 9. října 2011 v rámci La Triennale di Milano, tradičních milánských slavností designu. Výstava skládá také hold dílu Marca Jacobse, uměleckého ředitele značky a savoir-faire kolekcí Louis Vuitton. Kurátorský výběr materiálu z více než 70 sezón nabídne návštěvníkům jedinečný pohled na stálou snahu značky přiblížit se dokonalosti, na její řemeslné  umění a moderní přístup k módě.

Více z rubriky Butiky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.