Sociální sítě
Nahoru

Šperky Elizabeth Taylor vydraženy za 2,3 miliard

V New Yorku v aukční síni Christie’s byly vydraženy šperky holywoodské legendy Elizabeth Taylor, která letos 23. března zemřela na selhání srdce. Odborníci odhadovali, že se cena za prodané klenoty bude pohybovat okolo miliardy korun, ale výsledek předčil i všechna očekávání. Celková suma ultra luxusních klenotů totiž dosáhla astronomické částky 2,3 miliard.

Vrcholem dražby byl náhrdelník La Peregrina, ve kterém je vzácná perla ze 16. století. Herečce ho dostala od jednoho z manželů Richarda Burtona. V unikát náhrdelník proměnila vzácná perla ze 16. století, jejíž majitelkou byla například Marie Tudorová nebo španělská královna Margarita a Izabella.

Neuvěřitelné částky dosáhli ale také hereččina večerní róba z dílny Christiana Diora, která se prodala za téměř 7,2 milionu korun.

Více z rubriky Aukce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.