Sociální sítě
Nahoru

Skvostné Heritage uchvátily i porotu GTE

Opravdu mladá hodinářská manufaktura Heritage Watch Manufactury uchvátila svou novinkou hned na začátku roku 2012. Jen krátce po představení vskutku nádherného modelu Viator za něj získali zakladatelé společnosti ocenění za design, tedy GTE Design Award 2012. Slavnostní vyhlášení probíhalo v průběhu ledna v rámci výstavy nezávislých hodinářů Geneva Time Exhibition v nové výstavní hale Espace Hippoméne. A aby toho nebylo málo, odnesla si značka HWM i první cenu GTE Superwatch Award za hodinky Tenus postavené na luxusním kalibru 880 s několika přihlášenými patenty, který se na první pohled od jakékoli současné produkce konkurenčních značek odlišuje.

Za designem skvostných hodinek Viator stojí Eric Giroud, který navrhoval nejenom 42,5mm ocelové pouzdro, ale také samotný slonovinově zbarvený číselník. Jelikož jsou hodinky určeny milovníkům cestování doplňuje trojici ruček z tvrzené oceli kruhová apertura indikující hodinu v druhé časové zóně, tedy GMT funkci. Unikátní mechanický strojek byl kompletně navržen a zhotoven ve Švýcarsku a nese označení Calibre 840. Přihlášeny na něj byly hned tři patenty a stejně jako vzhled samotných hodinek, tak i frekvence jeho Breguetova vlásku je krásně staromilská, tedy 2,5 Hz.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.