Sociální sítě
Nahoru

Strom: hodinky s lebkou v Čechách

Hodinky Daniela Stroma lze rozpoznat opravdu na první pohled. Syn slavného hodinářského mistra proslaveného na poli skeletonů, Armina Stroma, své nálady a myšlenky totiž vyjadřuje právě svými obdivuhodnými kreacemi, které by rozhodně oslovily i Arthura Schopenhauera a neopovrhoval by jimi ani Friedrich Nietzsche.Ručně vyráběné hodinky jsou zhotoveny ze stříbra čistoty 925 s vnitřní vložkou zhotovenou z oceli. Ta chrání uložený mechanický strojek ETA 2824 s automatickým nátahem, který se stará o pohyb dvojice katedrálních ruček doplněných vteřinkou. Duch gotiky, nebo snad díla Comte de Lautréamonta?, jako by se pak zrcadlil i na samotném číselníku s aplikovanými římskými číslicemi a indexy.  

V kolekci Agonium Collection, a to pod jménem Memonto Mori, Carpe Diem! žádá o pozornost 88 exemplářů opravdu nevšedních hodinek, na jejichž sponě s ručně vytvarovanou lebkou visí cenovka 8 888 švýcarských franků, tedy zhruba něco pod hladinou 200 000 Kč.

Za zmínku stojí také definitivně dekorace celého pouzdra. Lebky střeží, jako chrliči, nejenom nožky koženého „hornback“ řemínku z aligátora, ale také samotnou korunku. Po jejích stranách pak lze objevit jejich shluk vyčuhující z temných kobek.

 Hodinky však nejsou paradoxně prodávány v kutnohorské kostnici, ale exklusivně v podhradí Rychnova nad Kněžnou. Výhradním dovozcem této značky na tuzemský trh je totiž Hodinářství Schediwy & Syn.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.