Sociální sítě
Nahoru

Grand Seiko zavítá možná i do Prahy

Firma Seiko Watch Corporation oslavila své 130. výročí skutečnými unikáty, limitovanou edicí tří modelů Grand Seiko. Všechny tři exempláře mají nově vyvinutý mechanický hodinový strojek s ručním nátahem, kalibr 9S64, který disponuje třídenní rezervou chodu a pracuje na 4Hz frekvenci, tedy 28 800 polokmitů za hodinu. Až do loňského roku byly hodinky Grand Seiko k dostání pouze v Japonsku, nyní se nabízí v řadě zemí světa, v Evropě  ve 12 prodejnách a dle informací, které přineslo aktuální vydání magazínu Panorama 21.Století zaměřené na moderní technologie, není vyloučeno, že se  letos nebo v příštím roce budou prodávat i v České republice. Vnější design hodinek je stejný, jako v roce 1960. Každé hodinky Grand Seiko se poznají na první pohled díky jednoduchosti tvaru a rezervované eleganci. Nový kalibr hodinek vychází z úspěšného modelu roku 1960, ale všechny komponenty jsou jinak výsledkem té nejvyspělejší hodinářské techniky současnosti. Například vlásek je vyroben ze speciální mrazuvzdorné slitiny SPRON610 a dlouhá velmi úzká pružina stočená v pérovníku z další vlastní patentované slitiny SPRON510. Kalibr vyznačující se dvojicí dekorovaných mostů využívá také nové krokové kolo a jeho přesnost dosahuje -3 až +5 sekund za den. Vysoce průzračné dvojitě zaoblené safírové sklo je ošetřené antireflexní vrstvou, která hodinkám dodává zářivý lesk.

Jubilejní kolekci hodinek Grand Seiko tvoří 22 modelů, všechny jsou pánské. Mezi nimi je deset mechanických hodinek, devět s jedinečnými strojky Seiko Spring Drive a tři se slavným quartzovým kalibrem Seiko 9F. Základní řadu Grand Seiko tvoří tři modely. SBGW033 s pouzdrem z nerezové oceli, kterých byla vyrobena omezená série 1 300 kusů. Dalším modelem je SBGW039 s pouzdrem z platiny, vyrobená v počtu 130 kusů a poslední model SBGW040 má pouzdro z 18ti karátového zlata a edice zahrnuje rovněž 130 kusů.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.