Sociální sítě
Nahoru

Never stop Tank – triumf geometrie

Ikonické hodinky Tank de Cartier vznikly v roce 1917. Louis Cartier vytvořil  první skutečné náramkové hodinky, které byly pravoúhlé, nikoli kulaté, aby je odlišil od vzhledu kapesních hodinek a signalizoval tak vstup do nového století. Hodinky „Tank“ se staly základním kamenem tradice kolekce hodinek, ze které Cartier dodnes vychází a dále ji rozvíjí.

Po ukončení 1. světové války daroval Louis Cartier americkému generálovi Johnu Pershingovi ručně zhotovený prototyp náramkových hodinek jako výraz díků za to, že svými opancéřovanými bojovými vozidly „tanky“ ukončil zlý sen, který na dlouhé čtyři roky ochromil celou Evropu. Hodinky Tank vděčí za svou silnou osobitost formální přímočarosti, která je v okamžiku jejich vzniku přímo revoluční. Nový design získává od prvního dne enormní popularitu a stává se prvním poslem zřetelných linií a jemné elegance nadcházejících desetiletí. Po  modelu Tank Américaine vytvořeném v roce 1989 a Tanku Francaise v roce 1996 přichází v roce 2012 nový model Tank Anglaise.

TANK ANGLAISE

Svou formou a svým jasným obohaceným designem je zástupcem sofistikovaného modelu hodinek Tank. Nový velkorysý objem s charakteristickými  znaky jako  pravoúhlý číselník s opticky protaženými římskými číslicemi, ručky ve tvaru meče či  napojení náramku integrováno do samotného pouzdra, čímž vzniká jak obdélníkový, tak kvadratický tvar jsou  obohacené novinkou v podobě integrované korunky do pouzdra. Tank Anglaise je  k dispozici ve třech velikostevh  a ve třech barvách zlata. Velké modely jsou poháněny kalibrem MC 1904.

Více z rubriky Dámské hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.