Sociální sítě
Nahoru

Smartbanking na vzestupu

Společnosti ČSOB a Era úspěšně zahájily provoz aplikace smartbankingu, tedy internetového bankovnictví pro obsluhu financí přes chytré telefony a tablety, už na začátku roku – a nutno uznat, že velmi úspěšně. Pouze během měsíce ledna si ji totiž stáhlo přes třicet tisíc uživatelů a objem uskutečněných transakcí za leden přesáhl 100 milionů korun!Aplikace, která je dostupná pro systémy iOS (iPhone, iPad) a Android (HTC, Samsung) nabízí širokou škálu funkcí, které uživatelům výrazně usnadní mobilní obsluhu svých financí. „Pohyb v aplikaci je intuitivní, klient pohodlně zadá příkaz, zjistí si zůstatek účtu, vyhledá nejbližší bankomat či pobočku nebo si může vytvořit vlastní design platební karty přímo z fotoaparátu,“ pokračuje Martin Štýber. Aplikace nabízí vysoký uživatelský komfort nejen pro chytré telefony, ale i majitelům iPadů, neboť je vytvořena přímo na míru specifickému prostředí tabletu a jeho ovládání.

Aplikace je zdarma ke stažení z App Storu či Android Marketu, přičemž přihlášení probíhá obdobným způsobem jako u internetového bankovnictví. K aktivaci stačí zadání identifikačního čísla, PINu a SMS kódu. Není tedy potřeba osobně kontaktovat banku ani přepisovat identifikační číslo telefonu – vše klient zvládne během pár minut. K dalšímu přihlášení stačí samotný PIN, což je velice rychlé, pohodlné a přesto zcela bezpečné. Bezpečnost služby totiž zajišťuje bezpečnostní klíč zabudovaný přímo v aplikaci a využívající jedinečných údajů každého zařízení – chytrého telefonu či tabletu.

Více z rubriky Mobily

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.