Sociální sítě
Nahoru

Na Masarykově okruhu se o víkendu střetnou nejsilnější supersporty

Bugatti Veyron a Koenigsegg Agera. Bez nadsázky ty nejsilnější sériové supersporty na světě. Které z nich je rychlejší? To uvidíte přímo v Brně na Masarykově okruhu tento víkend při Mezinárodním srazu sportovních aut. Oba špičkové supersporty se utkají v přímém souboji na cílové rovince Masarykova okruhu.

Bugatti Veyron s výkonem přesahujícím 1000 koní je zatím stále oficiálně absolutně nejrychlejším sériově vyráběným automobilem na planetě. Oficiálně mu naměřili rychlost 431 kilometrů v hodině. Koenigsegg Agera má sice o 69 koní méně, avšak díky nižší hmotnosti dokáže být mrštnější a od konce roku 2011 je zapsán v Guinessově knize rekordů s časem 14,53 udávajícím zrychlení z nuly na 300 kilometrů v hodině. Stejný rekord drží švédský supersport i „naopak“. Z třístovky dokázal úplně zastavit za 6,66 vteřiny.

Oba tyto špičkové supersporty se v sobotu utkají na Masarykově okruhu. „Duel proběhne ve 13 hodin, oba vozy projedou společně tři kola. Navazovat bude soutěž o nejlepší zvuk supersportu, které právě Veyron a Agera odstartují,“ nastínil pořadatel Mezinárodního srazu sportovních aut Seizis Nikolaos. Víkend nabídne i druhý atraktivní duel. V něm se utkají Lamborghini Aventador s extravagantním polozávodním monstrem Gumpert Apollo. I v tomto případě bude těžké odhadovat, kdo může být rychlejší. Lamborghini jede stovkou už za 2,9 vteřiny, Gumpert za 3,1 vteřiny. Jinak ale vyhrává na výkon i hmotnost Gumpert.

Mezinárodní sraz sportovních aut probíhá po celý tento víkend a je určen především pro majitele supersportů, kterým nabízí možnost bezpečného svezení a vychutnání si potenciálu jejich vozů. Masarykův okruh je po oba dny otevřen veřejnosti. „Přístupný je i paddock, takže lidé si supersportovní auta mohou prohlédnout úplně zblízka. Diváci pak mohou svými hlasy rozhodnout v soutěži o nejlepší zvuk supersportu a zúčastnit se soutěže o svezení ve sportovním autě po Masarykově okruhu,“ vyjmenovává lákadla víkendového programu manažerka pronájmu dráhy Automotodromu Brno Iva Lacinová.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.