Sociální sítě
Nahoru

Prestižní soutěž Jameson Done in 60 Seconds

V letošním roce proběhne již druhý ročník soutěže „Jameson Done In 60 Seconds“ v rámci „Jameson Empire Awards“, která je určena pro všechny fanoušky filmu. Irská whiskey Jameson tak v letošním roce opět vyzývá všechny talentované filmové fanoušky a nadějné budoucí režiséry k účasti v každoroční soutěži amatérských filmařů Jameson Done in 60 Seconds. Na účastníky i výherce soutěže čekají lákavé ceny. Vítěz získává zájezd do Londýna a možnost utkat se v mezinárodním kole soutěže o celkové vítězství a účast na prestižních Jameson Empire Awards 2013. Součástí celosvětového finálového klání jsou také zajímavé filmové workshopy.

Projekt Jameson Done in 60 Seconds je soutěží probíhající již několik let ve světě, od roku 2011 také v České republice. Nadšení filmaři na sebe berou nelehký úkol zpracovat svůj oblíbený film do pouhých 60 vteřin. Stačí si vybrat svůj oblíbený film, nezáleží na jeho známosti nebo žánru, je pouze jen jedno omezení. Vtěsnat Tvůj remake do pouhých 60 vteřin…

Do prvního ročníku Jameson Done in 60 Seconds se v České republice v loňském roce přihlásilo nečekané množství velmi kvalitních prací. Do boje vstoupilo 39 klipů, přičemž v červnu se výběr zúžil na finálovou desítku. Nechyběl loňský oscarový titul The Social Network, dvakrát byl zastoupen Stanley Kubrick (Mechanický pomeranč, Osvícení) a také Steven Spielberg (Jurský park a Zachraňte vojína Ryana).  Čtyřčlenné porotě se nejvíce líbilo originální ztvárnění kultovního snímku Forrest Gump od Petra Brunnera. Vyhlášení pak proběhlo přímo v Karlových Varech v rámci Mezinárodního filmového festivalu a odehrálo se v unikátním prostoru Jameson Festival Lounge, hlavním stanovišti milovníků filmu, irské whisky Jameson, skvělé hudby a zábavy.

Vítěz prvního českého ročníku Jameson Done In 60 Seconds, Petr Brunner se se svým snímkem utkal v mezinárodním kole soutěže v konkurenci vítězných snímků z 19 zemí celého světa. Z celkového počtu 29 videí postoupili do užšího výběru finalisté z Velké Británie, Chile, Kazachstánu, Irska a Bulharska.

Se soutěžními snímky mohou filmoví tvůrci do soutěže Jameson Done in 60 Seconds přihlásit od 18.4. 2012 na stránkách www.jameson.cz/diss, přičemž uzávěrka přihlášek je 14.6. 2012.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.