Sociální sítě
Nahoru

Bulgari Serpenti svádí jako biblický had

Klasika mezi klasikami v portfoliu Bulgari, dámské hodinky Serpenti stylizované do podoby hada, přicházejí v roce 2012 s novými modely, které uchvátí působivou a moderní kombinací růžového zlata, smaltu a diamantů. Náramek nových modelů tvoří dvojitě obtočená spirála, jejíž pružnost a pohodlné usazení na zápěstí je pýchou domu Bulgari. Jednotlivé články tahu – hadího ocásku  – jsou ručně tvarovány z 18kt zlata za použití tradičních zlatnických technik. Poté jsou osázeny brilianty a do předem připravených dutin je nanesen studený smalt, který je postupně několikrát zataven v peci. Teprve pak jsou jednotlivé články spojeny a upevněny na pružnou konstrukci náramku. Pouzdro hodinek ve tvaru hadí hlavičky skrývá švýcarský quartzový strojek, který je hodinkám uzpůsoben na míru. Číselník z černého safíru či perleti (v závislosti na modelu) zdobí dvanáct útlých indexů osázených diamanty, zatímco pouzdro rámuje 6 briliantů a dvojitě obtočený náramek zdobí 385 diamantů o celkové hmotnosti 4,12 karátu.

Kromě dvou modelů se smaltem je řada šperkových hodinek Serpenti obohacena o variantu kombinující jen růžové zlato a diamanty. Ta má perleťový číselník s diamanty osazenými indexy a jednoduše obtočený náramek ozdobený 245 diamanty o celkové hmotnosti 2,79 karátu.

Tři nové varianty šperkových hodinek Serpenti doplňují taktéž nové modely hodinek Serpenti Tubogas, kombinující hadí inspiraci s dalším z charakteristických prvků značky Bulgari – pružným náramkem Tubogas. K dostání jsou dva typy v oceli (liší se délkou pásku – jedno či dvě obtočení) a jeden v růžovém zlatě. Ocelový model má nový dekor číselníku inspirovaný hadími šupinami. Jedna ze šupin je osázena 32 brilianty zatímco pouzdro rámuje dalších 38 briliantů. Serpenti Tubogas v provedení růžového zlata má čísleník kompletně pokrytý celkem 190 brilianty. Dalších 38 briliantů se skví na rámu pouzdra.

Had, podle mytologie symbol věčného mládí a nesmrtelnosti, a rovněž motiv, který se  průběžně objevuje v portfoliu Bulgari, díky této moderní interpretaci  znovuožívá ve skutečně oslňující kolekci hodinek Serpenti.

Více z rubriky Dámské hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.