Sociální sítě
Nahoru

Black Angel’s Bar mezi padesátkou nejlepších na světě

Black Angel’s Bar slaví úspěchy nejen v Česku, ale i ve světě. Britský týdeník The SundayTimes ho zařadil do letošního žebříčku nejlepších barů ve světě. Bar v suterénu hotelu U Prince na Staroměstském náměstí se tak stal jediným českým zástupcem v prestižním žebříčku. Porotu nejvíce zaujal širokou nabídkou koktejlů, netradičním interiérem, ale i zdánlivými drobnostmi jako je pianista, který každý večer zpříjemňuje hostům posezení nad drinkem. „Je to zřejmě poprvé v historii, kdy se český bar umístil takhle vysoko,“ upozorňuje šéfbarman Pavel Šíma.

Za slávu i za hranicemi může mimo jiné to, že má bar mezi patrony několik světově uznávaných barmanů. Jeho jméno tak po světě šíří například žijící legenda Peter Dorelli, odborník na molekulární mixologii Tony Coligliaro či DaleDeGroff, který je zakladatelem Muzea amerických koktejlů. A tito pánové se jen tak pod něco nepodepíšou. Za úspěchem stojí kromě široké nabídky kvalitního pití také originální atmosféra baru a jeho stylizace do amerických třicátých let. A to se vším všudy, včetně koktejlů, které v té době byly „in“. Hosté tak mají možnost ochutnat v Česku nepříliš známé koktejly OldFashioned či Sazerac. „Recepty jsme hledali ve starých knihách, aby byly co nejvěrnější,“ prozrazuje Šíma.

Barmani, kteří jsou oblečeni v dobových kostýmech, se během příprav nebojí experimentovat. Aktuální čtyřicítku základních koktejlů tak stále doplňují o nové přírůstky. Zapomeňte na obyčejné deštníčky a třásničky, na stole vám může přistát například drink v baňce plné voňavého dýmu z doutníku, ale také třeba v tubě od zubní pasty. A vyhrát si barmani, dokážou i s ledem. Obyčejných kostek se tu nedočkáte, do drinku si tak můžete hodit třeba ledový diamant nebo led plněný alkoholem.

Více z rubriky Bary

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.