Sociální sítě
Nahoru

Lákavé koktejly na letní grilování

Prožijte letošní léto se skleničkou osvěžujícího koktejlu. Uspořádejte zahradní grilování pro své přátele a vlastnoručně jim namíchejte skvělý drink. Odhalte tajemství, proč si barmani svou práci tak užívají a jejich hosté se za nimi rádi vrací.

Pro inspiraci lze navštívit webové stránky Mixnito, kde najdete užitečné tipy a receptury na přípravu těch nejoblíbenějších letních koktejlů. Postup přípravy je jednoduchý a ingredience jsou snadno dostupné. Naučte se namíchat osvěžující letní drinky  pro sebe a své přátele. Pomůže vám vaše fantazie, odvaha, chuť a nadšení pro věc. Tu nejdůležitější ingredienci, která udělá váš koktejl výjimečným, tedy kvalitní alkohol, vám poradíme.

Zavřete oči, představte si kombinaci prosluněného léta, vůni grilovaných delikates, lenošení u bazénu, svůj vyvolený drink a ponořte se do světa fantazie. Dost možná se vynoříte s kubánským rumem Havana Club Añejo 3 Años, Havana Club Añejo Blanco, Absolut vodkou ze Švédska, Beefeater London Dry Ginem nebo Malibu rumem s příchutí kokosu pocházejícího z karibského ostrova Barbados.

Kubánské koktejly z rumu Havana Club jsou velmi žádanými letními drinky. Češi milují zejména Havana Mojito a Havana Cuba Libre. Těmto osvěžujícím drinkům v létě jen těžko odoláte.

Věděli jste však, že Mojito je původně kubánský nápoj? Pokud si tedy chcete vychutnat tento legendární drink v originálním provedení, nezapomeňte na základní pravidlo – do kubánského drinku patří kubánský rum. Proto je Havana Club ten nejlepší základ pro přípravu Havana Cuban Mojito. Pak už jen stačí se zasnít a oddat se nevšední atmosféře, jež vám tento drink přinese.

Milovníci letních drinků jistě ocení také koktejl Absolut Greyhound, ďábelsky jednoduchý, ale rafinovaný mix vodky Absolut a grepového džusu s kolečkem čerstvého grepu na hladině. Proslulá vodka dodává nahořklému džusu zajímavou osvěžující chuť.

Mezi další atraktivní a velice populární letní drinky se řadí také Gin&Tonic s okurkou. Základem úspěchu tohoto oblíbeného koktejlu je právě Beefeater London Dry Gin, který se připravuje z obilného destilátu, čisté vody a devíti přirozených bylinných přísad. Chuť okurky v kombinaci s lahodným ginem Beefeater a tonikem jistě překvapí nejen vás, ale i vaše přátele.    

Máte-li doma ananasový džus, použijte ho k přípravě skvělého karibského koktejlu Malibu Pineapple. Stačí rum a džus přelít přes kostky ledu do vysoké sklenice, ozdobit kousky čerstvého ananasu a stylovým brčkem. Příprava tohoto chutného nápoje vám nezabere moc času a můžete pak očekávat dlouhý zástup vašich přátel, kterým tento drink prostě učaruje, a nebudou chtít pít již nic jiného.

Více z rubriky Bary

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.