Sociální sítě
Nahoru

Exkluzivní supersporty McLaren míří na český trh

Pro jedinečné vozy značky McLaren si už nemusíte létat přímo do Británie, legendární britský výrobce sportovních automobilů má od nynějška oficiální zastoupení i pro Českou republiku. Vídeňská společnost Denzel se totiž stala dovozcem vozů této značky nejen do Rakouska, ale také do dalších zemí střední a jižní Evropy včetně naší vlasti.

Koncem letošního května otevřeli v Erdbergstrasse ve vídeňské čtvrti Erdberg novou prodejnu Megadenzel, jejíž součástí je také showroom značky McLaren, v pořadí už 36. na světě. V nabídce je prozatím jediný model McLaren MP4-12C, k němuž by měla záhy přibýt spider s otevřenou střechou a časem i nástupce legendárního  supersportu F1, od jehož uvedení na trh si v letošním roce připomínáme už dvacet  let.

McLaren chce ve svém závodě ve Wokingu letos vyrobit asi 1100 automobilů, po uvedení dalších modelů by měla celková výroba dosáhnout čtyř až pěti tisíc vozů ročně. Základní cena modelu McLaren MP4-12C bez daně dosahuje 168 060 eur. Dodací lhůty dosahují šesti až devíti měsíců. V Rakousku se v letošním roce zatím prodalo sedm vozů. Dovozce plánuje ještě letos v létě uspořádat v České republice oficiální prezentaci vozů McLaren pro novináře a potenciální zákazníky.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.