Sociální sítě
Nahoru

T.G.I. Friday´s slaví v Praze 15 let

T.G.I. Fridays, americká síť restaurací, slaví v České republice už své 15. narozeniny. Oblíbená restaurace všech milovníků pravých burgerů a šťavnatých žebírek upravila u této příležitosti své menu, plné výtečných pokrmů, na které se jen tak nezapomene.

„Díky bohu, že je pátek – Thank´s God it is Friday“. Takhle přesně zní název oblíbené americké síťě restaurací, který ve zkratce zní jako T.G.I. Friday´s – a právě letos slaví již 15. výročí svého působení v České republice. T.G.I. Friday´s si získala své příznivce především díky výjimečné kvalitě jídel a koktejlů a dalších specialit. Již na první pohled si lze všimnout hned celé řady rozdílů. Prostředí, funky barmanů házející láhvemi, číšníků s úsměvem na rtech a kšandami či skvělých artefaktů na zdech a neposledně ingrediencí dovezených přímo z USA.Je burger a burger. Jak se pozná ten kvalitní? Tajemství dobrého a kvalitního burgeru, do kterého se zamiluje skoro každý, je skryto v receptuře se směsí koření a specifickou hrubostí mletí. Základem je samozřejmě kvalitní výběr masa. Správný poměr kvalitního tuku a masa dále zajistí, že burger zůstane šťavnatý přesně tak, jak má být. Americká síť restaurací T.G.I. Friday´s připravuje své pokrmy podle originálních receptů z USA. Pro získání co nejlepší kvality a originality je proto spousta ingrediencí dovážena přímo z USA. Výjimečnou kvalitu masa se správnou hrubostí mletí pak lze poznat podle chuti již po prvním soustu. Vše musí být vyvážené.  T.G.I. Friday´s nabízí dva druhy burgerů – Classic a Prime choice. Oba se pyšní výjimečnou kvalitou masa. Prime Choice se liší v tom, že se zpracovává pouze z hovězího plemene Black angus (vyšší kategorie kvality masa).

Classic burgery jsou grilovány na medium well. Podávají se na opečené a máslem potřené sezamové housce s čerstvými rajčaty, nakládanými okurkami, sladkou červenou cibulí, salátem a křupavými hranolkami. Prémiové, tedy Prime choice burgery připravované z výběrové kvality hovězího masa Black Argus vyniká výraznou chutí a jedinečnou jemností. Podává se na celozrnné housce.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.