Sociální sítě
Nahoru

Lexus rozšířil nabídku o novou verzi řady LS

Automobilka Lexus zařadila do svého portfolia novou řadu, upravené luxusní sedany LS.  Nová vlajková loď japonské značky navazuje na nedávno uvedené řady GS a ES a přináší smělé spojení kultivovanosti a evoluce. Zaujme nový styl s dynamickými prvky v podobě masky chladiče ve tvaru vřetene, typické pro současné vozy Lexus, v kombinaci s vylepšenou jízdní dynamikou a technologiemi na špičce oboru.

Nové LS prodělalo přes 3000 úprav, funkčních změn a technických inovací, včetně tří celosvětových novinek a nejméně 15 novinek poprvé použitých u značky Lexus. Exteriér nového LS prodělal zásadní designové úpravy. Jako vůbec první model značky Lexus může být tento vůz vybaven vnějším osvětlením tvořeným výhradně diodovými zdroji (LED), včetně vertikálně tvarovaných mlhových světel s nejmenšími jednotkami typu P.E.S. na světě nebo jedinečnými světly pro denní svícení (DRL), které tvoří hladké světelné trubice ve tvaru „L“.

Nové LS má ambice patřit mezi nejtišší a nejpohodlnější vozy na světě. Komplexní vylepšení se dotkla izolací chránících před hlukem od motoru a podvozku i aerodynamickým hlukem. Nový luxusní sedan může být jako první vůz značky Lexus vybaven předními koly s dutou komorou, která potlačují hladinu hluku v přední části kabiny.

Další zdokonalení se dotkla předních sedadel. Celosvětovou novinkou je, že nový systém komplexního řízení klimatizace (Lexus Climate Concierge) vybavený až 13 senzory a centrální řídicí jednotkou (ECU) může automaticky obsluhovat klimatizaci předních i zadních sedadel a vyhřívání věnce volantu.

Nový design interiéru je zaměřen na ještě vyšší úroveň kultivovanosti a pohodlí cestujících, ale současně reaguje i na požadavky dalšího vylepšování technologií rozhraní HMI (Human Machine Interface) značky Lexus.  Sdružený ovladač „Remote Touch“ (RTI) umožňuje komplexně ovládat samotný vůz i prvky palubní zábavy prostřednictvím displeje LCD o úhlopříčce 12,3″ s dělením na samostatné obrazovky (největší displej ve třídě ).

Zvuková aparatura Mark Levinson Reference Surround System s 19 reproduktory nabízí jeden z nejdokonalejších systémů ozvučení, jaký je dnes v automobilovém světě k dispozici. Systém palubní zábavy pro zadní cestující nově doplňuje i přehrávač Blu-ray.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.