Sociální sítě
Nahoru

Mady design: Luxus ve znamení kvality a originality

Člověk odnepaměti zdobí svůj příbytek. Na základě historicko-kulturního rámce, v němž žije,  svého postavení, vkusu a svých možností se obklopuje předměty, které jsou nejen funkční, ale i krásné, někdy pouze krásné, aniž by nutně plnily nějaký účel.  Jedním z dekorativních prvků, který i ve své určité nedokonalosti spočívající v nepravidelnosti působí v interiéru dokonale, jsou květiny.

Květinové vazby zná lidstvo už tři a půl tisíce let od starých Egypťanů, největšího rozkvětu, a to obrazně i doslova, se květiny  v interiéru dočkaly v době renesance. Po gotické strohosti se pozornost společnosti i umělců obrací k světskému, tělesnému. Obrat k fyzickému světu se promítá i do výzdoby interiéru. Umírněnost střídá bohatství květinových vazeb, ve kterých se mísí barevné růže, bílé kopretiny a kosatce s cibulovinami, především tulipány. Masivní květinová výzdoba na hodovních tabulích a girlandy zavěšené ve sloupoví vypovídají o pozitivním přístupu ke světským radovánkám.

Každé období má svůj styl promítající se do umění, stejně jako každý jednotlivý člověk má své preference a vkus. Dnešní doba se často označuje za postmoderní. Nesleduje jednotný výrazný trend, vybírá si napříč dějinami i světadíly, slučuje zdánlivě neslučitelné.  Dobrá zpráva pro individualisty a silné osobnosti: Nejste vázáni diktátem módy, vybírejte svými instinkty.

Mady Design staví na individualitě a kvalitě. Přejete si originální květinové dekorace do interiéru? Nechte Mady Design nahlédnout do Vaší osobnosti a stylu bydlení a připraví kompletní dekorace interiéru na míru. Najde pro Vás řešení na míru, ať Vás fascinuje dramatický barokní styl nebo dáváte přednost umírněné gotice. Čisté strohé linie či hravá rozmanitost peří, skla a efektních lesklých materiálů mají jednoho společného jmenovatele, a tím je špičková kvalita ručně odvedené práce.

Markétu Rozumovou, spolumajitelku firmy, momentálně uchvátil styl francouzského venkova 19. století. V jejím domě na Vás dýchne nostalgická atmosféra středomořského sídla, ve kterém se exteriér prolíná s interiérem, aniž by to ubíralo na útulnosti a intimitě prostoru. O svém podnikání na poli designu hovoří se zapálením: „Naše dekorace nikde jinde nenajdete, náš styl je zcela jedinečný. Máme cit pro detail i celek. Dáváme si záležet na tom, aby i sebemenší detail přirozeně zapadl do celku, a to jak svou barevností, materiálem, zpracováním i stylem. Upřednostňujeme přírodní materiály, které zpracováváme ručně, nanejvýš pečlivě a s láskou.“  Sledujete-li její nadšení pro věc, nepřekvapí Vás, že motto Mady Design zní: „Do designu dáváme srdce“.

Samostatnou kapitolu tvoří luxusní hedvábné květiny. Jakkoliv podezřele zní toto sousloví uchu jedince odchovaného socialistickou estetiku, k těm, se kterými pracuje Mady Design, si budete chtít přivonět.Originální luxusní květiny od společnosti SIA jsou od živých květů k nerozeznání, a to díky použitému exkluzivnímu materiálu, kterým je hedvábí, a naprosto realistickému zpracování, včetně nepravidelností a drobných „nedostatků“, které jsou pro živé květy příznačné. Mady Design vybírá z nabídky SIA jen ty nejpovedenější kousky „I krása musí být do jisté míry praktická,“ vysvětluje Markéta Rozumová, proč používá hedvábné luxusní květy,  eventuelně je kombinuje s živými květinami.

Nejen květinová aranžmá tvoří luxusní sezónní dekorace do Vašeho domu či bytu. Vánoce, Velikonoce, Halloween i rodinné oslavy, u těchto a řady dalších příležitostí může Mady Design podat pomocnou ruku při vytváření jedinečné slavnostní atmosféry a vyzdobit interiér s ohledem na Vaše představy a styl bydlení. V neposlední řadě se na Mady Design můžete obrátit s požadavkem na komplexní realizace interiéru na míru, které zahrnují i ruční výmalbu zdí, úpravu podlah, výběr nábytku a veškerých textilií – samozřejmostí je splnění veškerých technických norem a požadavků. Specialitou firmy je práce se stále žádanějšími metalickými barvami, které interiér opticky zvětší a rozzáří a dodá mu na jedinečnosti. Navíc se vzhled stěn natřených touto barvou mění v závislosti na světle, takže se atmosféra prostoru mění spolu s denní dobou.

Výjimečné květinové vazby a dekorace z dílny Mady Design hrají podstatnou roli na svatbách.  V režii Mady Design Vás čeká kompletní květinová výzdoba obřadní síně, a to jak v interiéru i exteriéru, v případě, že se svatba odehrává např. ve venkovním altánku. Mady Design zajistí originální kytice pro nevěstu i kytičky pro družičky, dokonalou výzdobu svatební tabule, včetně výzdoby stěn nebo třeba odekorování židlí. Dále odekorování svatebních aut i drobnosti jako jsou přáníčka pro novomanžele, cedulky s monogramy, netradiční balení svatebních darů i ozdobná pouzdra na případné finanční dary novomanželům.

Kromě soukromých prostor a událostí můžete do rukou Mady Design svěřit i design pracoviště. Drobné dekorace do kanceláře až několikametrové venkovní instalace, vše ve znamení přírodních materiálů. Mady Design připraví dle přání zákazníka neotřelé sezónní dekorace do kanceláře všeho druhu, lze objednat i  firemní Vánoce na klíč. Vyzdobí hlavní vstup firmy i recepci, vyhotoví kompletní dekorace v jednotném stylu, zajistí a ozdobí vánoční stromek. Pokud není zadavatel příznivcem tradiční výzdoby, zvolí minimalistický styl a moderní stylizovaný stromek. Specialitou Mady Design jsou nápaditá světelná firemní loga,  světelné upoutávky či girlandy. Mady Design je rovněž specialista na originální vánoční dárky či novoroční poděkování klientům.

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.