Sociální sítě
Nahoru

Unikátní láhev Moët & Chandon z roku 1921 vydražena za 301 921 KČ

Jediná láhev šampaňského Moët & Chandon z roku 1921, představená v proslulém Bugsy’s baru v rámci světově unikátního projektu Chronologie de Champagne, má nového majitele. Ten v tiché dražbě za tento unikát nabídnul 301 921 Kč.  Čistý výtěžek bude majitelem Bugsy’s baru Václavem Vojířem věnován Nadaci Olgy Havlové na podporu seniorů.

Myšlenka nabídnout hostům jedinečnou sbírku ročníkových vín ze Champagne vznikla, když Václav Vojíř navštívil sklepy Moët & Chandon, kde odpočívají pouze ty nejvzácnější ročníky v počtu několika kusů.  Vína v kolekci Chronologie de Champagne přišla přímo ze sklepů, tedy s největší zárukou kvality. A navíc mnohá z vín byla po celou dobu své existence v kontaktu s kvasinkami a odstřelena speciálně až pro Bugsy’s bar.

Unikátní Moët & Chandon Grand Vintage 1921 dozrávalo na kvasinkách neuvěřitelných 90 let a navíc se jedná o jeden z nejlepších ročníků minulého století, což z něj dělá opravdovou raritu. Zážitek z tohoto vína umocňuje i fakt, že i lahev je stejně stará jako víno samotné a tudíž trpí nejrůznějšími nerovnostmi a povrchovou patinou.

Tento ročník, který je v pořadí šampaňského domu Moët & Chandon dvacátý třetí, je považován za nejlepší vintage 20. století v Evropě. Výrazná chuť ovoce přetrvává i přes věk tohoto vína, koncentrovaná ale stále vibrující, doplněná příchutí nugátu a moka. Vyváženost a koncentrace této vintage perfektně zachycuje radost ze života dynamických dvacátých let minulého století. Dům Moët & Chandon zatím ze sklepů uvolnil jen dvě lahve, druhou lze najit v hotelu White 1921 v Saint Tropez, který vlastní majitel luxusní skupiny LVMH, Bernard Arnault.

Více z rubriky Aukce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.