Sociální sítě
Nahoru

Audi R8 e-tron získalo digitální zpětné zrcátko

Jízda ve vozech Audi bude v budoucnosti ještě bezpečnější díky nové technologii v podobě digitálního vnitřního zpětného zrcátka, které poskytuje brilantní obraz a poprvé se uplatní koncem letošního roku v malé sérii vozů Audi R8 e-tron. Stejně jako letošní vítězné vozy z vytrvalostního závodu 24 h Le Mans nemá tento model zadní okno, a proto ani konvenční vnitřní zpětné zrcátko. Jeho nástupcem ze světa high-tech je digitální vnitřní zpětné zrcátko, systém tvořený kamerou a monitorem.

Řídicí jednotka zajišťuje za všech okolností kontrastní a brilantní obraz. Inteligentní řízení zabraňuje za tmy oslňování od světlometů ostatních vozidel. Řidič může displej kdykoli ztlumit nebo deaktivovat. Audi pracuje navíc na tom, aby bylo možné v budoucnosti na monitoru zobrazovat doplňkové informace. Malá a extrémně lehká kamera je uložena v aerodynamicky optimalizovaném pouzdru, které je za chladného počasí vyhříváno. Kamera používá objektiv s průměrem několik milimetrů a pokrývá výrazně větší zorné pole než běžné vnitřní zpětné zrcátko. Digitální obrazová data jsou přenášena na barevný displej s úhlopříčkou 7,7 palce, který se nachází na místě konvenčního vnitřního zpětného zrcátka.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.