Sociální sítě
Nahoru

Limitovaná kolekce Dom Pérignon Vintage 2003 by David Lynch

Během uplynulého roku si značka Dom Pérignon a David Lynch vychutnávali úzkou a plodnou spolupráci. Není překvapením, že se tyto dva světy spojily, protože oba mají mnoho společného: záhadnost, intenzitu, odevzdání se, čas, opětovné odhalování sebe sama, a především absolutní víru v sílu svého díla.  Na půli cesty mezi snem a realitou, světlem a stínem, ponořená do vesmíru Davida Lynche se objevuje zcela výjimečná novinka. Limitovaná kolekce vynikajícího šampaňského v dárkovém balení Dom Pérignon Vintage 2003 by David Lynch je intenzivní, zářivé a tajemné. Je příslibem zážitků plných duchovna i kacířských myšlenek.

Dom Pierre Pérignon byl v letech 1668 až 1715 sklepmistr a prokurátor opatství Hautvillers v Champagne. Jediným cílem jeho celoživotní práce bylo prostřednictvím inovací a experimentování vytvořit nápoj, který sám nazýval „nejlepší šampaňské na světě“. Dnes je každá nová láhev vintage šampaňského Dom Pérignon inspirována stejnou výzvou. Každá vintage je novým začátkem, znovuzrozením sebe sama.

Ikonický umělec

Davida Lynche snad ani není třeba představovat… Americký filmový tvůrce se narodil v roce 1946 a je jedním z nejvlivnějších umělců naší doby. Seznam jeho významných děl zahrnuje mistrovské tituly Sloní muž (Elephant Man – 1980), Modrý samet (Blue Velvet – 1986), Zběsilost v srdci (Wild at Heart – 1990), který vyhrál Zlatou palmu na Filmovém festivalu v Cannes, Twin Peaks (1992), Lost Highway (1992) nebo Mulholland Drive (2001). Pro všechny filmy je typická pochmurná, neobyčejná, snová a fantaskní atmosféra. Jejich diváci jsou okamžitě očarování záhadnou silou a krásou. Filmy jsou však pouze jedním z aspektů tvorby Davida Lynche. Jedná se totiž o umělce mnoha tváří, který působí i jako hudebník, malíř, fotograf či herec. Je objevitelem a vizionářem stejně jako legendární představitelé renesanční doby. Jeho osobnost, svoboda a odvaha z něj učinily jednu z moderních ikon.

Dokonalé spojení

Cesty Davida Lynche a značky Dom Pérignon se zkřížily, aby obě strany mohly sdílet absolutní oddanost experimentování. Společně pak zkoumali kreativní sílu značky prostřednictvím nových forem, které ji ztělesňují překvapivými a nezapomenutelnými způsoby. Na základě této spolupráce spatřila světlo světa limitovaná edice Dom Pérignon by David Lynch. Ta nese charakteristický styl i podpis tohoto kalifornského režiséra a je ztělesněním hodnoty, kterou obě strany sdílejí. Tou je absolutní víra v sílu svého výtvoru. „Jedná se proces naladění a následného experimentování prostřednictvím akce a reakce,  které dá vzniknout vzrušujícímu dílu, jež vyjadřuje samotnou podstatu věci“, vysvětluje David Lynch.

Značka Dom Pérignon přichází s Dom Pérignon Vintage 2003 by David Lynch v originálním dárkovém balení, které každého okouzlí. Na první pohled nás zavede do tajemného světa science-fiction, který září vzdálenými odlesky světla v temnotě noci. Je zde zřetelný podpis autora skrytý v mihotajících se odrazech, které se mění spolu s hrou světla a stínu. Je možné spatřit jemný reliéf přebíhající přes povrch tohoto holografického světa. Pouzdro připomíná malé magické divadlo, které přesně odpovídá představám Davida Lynche. Hedvábné stuhy na koncích zvedají oponu a odkrývají vnitřní prostor, v němž v lynchovském šerosvitu rozehrávají postavy svůj výstup, v němž je záhada hrou. Podobná je i láhev šampaňského Dom Pérignon, která se uvnitř ukrývá.

„I neživý objekt může ožít a získat hloubku a osobnost. Souvisí to se světlem a formou, zvukem, tvarem a pohybem. V podstatě se jedná o tanec, jakési harmonické souznění mnoha činitelů“, říká David Lynch. Láhev Dom Pérignon Vintage 2003 tak v rukou Davida Lynche ožívá právě touto hrou světla a stínu, povrchu a hloubky, které zvýrazňují její svůdné vábení, náboj a nevyzpytatelnost. Slavný umělec navrhl i speciální vinětu v bronzové barvě. Je v moderním designu, silná a metalická s mramorovaným povrchem, žulovými odstíny a záblesky slídy. Stříbrný podpis z ní vystupuje jako punc elegance.

Chuť opředená tajemstvím

Rok 2003 je navěky zapsán do povědomí Francie a oblasti Champagne. Na vystižení charakteru tohoto ročníku nestačí žádná slova, o to spíše, že jeho výroba byla skutečně náročná.  Po výjimečně studené, suché a tvrdé zimě přišla jarní obleva – ale zdání jara bylo jen dočasné. Silné mrazy, které přišly 7. dubna a trvaly do 11. dubna, si oblast Champagne bude vždy pamatovat. Za oběť krutým mrazům padlo až tři čtvrtiny úrody hroznů Côte des Blancs Chardonnay.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.