Sociální sítě
Nahoru

Stomatologické centrum ve znamení moderního designu

Na počátku tohoto roku bylo otevřeno stomatologické centrum Esthé Dent, v rámci kliniky estetické medicíny Esthé. Návrh interiérů tohoto centra vznikl z pera designérského dua Vrtiška – Žák. Ordinace se nachází v budově historického paláce Kolowratů, v ulici Na Příkopě, Praha 1. Hlavním úkolem bylo rozdělit malý prostor na tři ordinace, RTG oddělení, technické zázemí pro lékaře a malou čekárnu.

Celková barevná koncepce Esthé Dent se odehrává v čistě neutrálních a světlých tónech, vzhledem k velikosti a umístění prostor s dominantou v podobě žluté barvy. Vzhledem k faktu, že se ordinace nachází v suterénu a jediným zdrojem denního světla jsou stropní světlíky, bylo nutné použít v masivní míře skla. Skla zároveň tvoří dominantu čekárny a celkových prostor. Aplikací žluté, transparentní fólie, bylodocíleno mnohem světlejšího a veselejšího charakteru místaa interiéru tak byl vtisknut pozitivnější charakter s akcentem barvy a výrazným grafickým motivem, který celou plochu oživuje a zároveň tvoří přirozenou vizuální bariéru mezi návštěvníkem a prostorem ordinace.

Pro případ zákroku je každá ordinace vybavena roletami s motorickým pohonem, které je možné v případě nutnosti spustit. Samotné ordinace jsou vybaveny nejmodernějšími technologiemi a lékařskou technikou v kombinaci s neutrálními tóny skleněných a Corianových prvků zdravotnického nábytku, navrženého na míru právě pro společnost Esthé Dent. Jakýmsi malým bonusem může být možnost změny barevné atmosféry díky speciálnímu RGB svítidlu, umístěnému přímo nad zubařským křeslem. Pacient si tak může navolit barevný režim dle momentální nálady. Pro řízení stomatologického centra bylo použito řešení STAKOHOME, které spojuje řídící systémy Teco Foxtrot (inteligentní elektroinstalace) a Control4 (ovládání multimédií). Tato zařízení umožňují, aby klinika měla nejen moderní přístroje, ale zpříjemní klientům jejich návštěvu v ordinaci. Poslech hudby, promítání filmů, připojení na WiFi je nedílnou součástí nového, moderního systému. Odteď se k zubaři budete těšit.

Více z rubriky Fit

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.