Sociální sítě
Nahoru

Maserati představilo nejostřejší kabriolet

Ještě před začátkem Pařížského autosalonu představilo Maserati žhavou novinku. Jedná se o kabriolet postavený na základě modelu GranTurismo MC Stradale, tedy z nejostřejší verze dravého kupé. Půvab původního modelu doplnili v Itálii o plátěnou střechu a vznikl tak GranCabrio MC.

Tak jako exteriér nepřinesl žádné novinky oproti kupé, ani v interiéru se noví majitelé nedočkají změny. Ovšem GranCabrio má co nabídnout. Hladká kůže pokrývá nejen sportovně laděné sedačky, ale také středový panel, volant a dokonce spodní část palubní desky. Kožené jsou také výplně dveří, které jsou doplněny hliníkovými lištami a klikami.

Pohonnou jednotku bude GranCabrio využívat stejnou, jako její straší bráška. Osmiválcový motor o výkonu 454 koní bude na kola přenášet robotizovaná převodovka ZF. V technice zůstane tedy kabriolet věrný své předloze. Tužší a zároveň těžší bude karosérie vozu, jenž musí eliminovat absenci pevné střechy.

Oproti turismu je GranCabrio o několik centimetrů delší, což má na svědomí nový mohutný spoiler v zadní části vozu. Designéři tak museli nahradit přítlačný element, který u GranTurisma nahrazovala střecha. Ta plátěná však u kabrioletu příliš velký přítlak neumožní. Více informací italská automobilka nezveřejnila, a tak si musíme počkat na Pařížský autosalon.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.