Sociální sítě
Nahoru

Golfové GPS pomohou zlepšit handicap

Na trhu se objevily GPS navigace pro hráče golfu. Zajímá vás, jak fungují? Pro zjednodušení se dají rozdělit do dvou kategorií: golfové GPS hodinky a golfové GPS navigace. Oba typy jsou určeny jak pro rekreační, tak i profesionální hráče golfu. V paměti obsahují tisíce golfových hřišť včetně přístupu k bezplatné aktualizaci po celou dobu fungování přístroje. Oproti běžným GPS nenabízí navigační mapu, ale speciální golfové funkce, které hráčům golfu pomáhají snížit handicap.

Golfové hodinky jsou pomocí předehrané databáze hřišť schopné neustále zobrazovat aktuální vzdálenosti od začátku/středu/konce greenu, a navíc měřit i délku poslední rány nebo prošlou vzdálenost na golfovém hřišti. Dokonalejší modely nabízí i vedení skóre karty nebo zpracování statistiky hry. Kategorii reprezentují modely Garmin Approach S1 Lifetime s databází více než 7 800 evropských hřišť a prémiový Garmin Apporach S3 Lifetime s databází více než 28 000 hřišť celého světa, vždy včetně 78 hřišť ČR. V obou případech jde o lehké a kompaktní hodinky, které hráči nijak nebrání ve hře.

Golfové navigace jsou vybaveny větším, barevným, dotykovým displejem a na rozdíl od hodinek dokážou navíc zobrazit plánky jednotlivých jamek na hřišti. Určí nejen vzdálenosti od greenu, ale i od překážek nebo libovolného jiného místa na ferveji. Kromě vzdáleností umí standardně vést i skóre kartu až pro čtyři hráče současně a vyplněnou skóre kartu po hře zálohovat v počítači. Mezi golfovými navigacemi najdete kompaktní Garmin Approach G3 Lifetime s databází více než 7 800 evropských hřišť včetně 78 golfových hřišť v ČR a dobrým poměrem cena/výkon nebo nejdokonalejší golfovou GPS navigaci Garmin Approach G6 Lifetime s databázi více než 28 000 golfových hřišť po celém světě včetně ČR.

Kompletní nabídka golfových hodinek a navigací Garmin včetně bližších informací na www.garmin.cz

Více z rubriky Fit

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.