Sociální sítě
Nahoru

Yamaha a supersportovní automobil?

Yamaha je známá především jako výrobce motocyklů. Vyrábí také motorové čluny, čtyřkolky, roboty nebo piána. Na automobilové scéně také není žádným nováčkem. Japonský výrobce fungoval jako dvorní úpravce motorů Ford pro sériovou výrobu nebo vývoj motorů pro formuli 1. Před dvacety lety vznikl dokonce v Japonsku koncept supersportu, ale místní krize nedovolila rozsáhlou výrobu.

Yamaha se tak vrací ke svému dávnému projektu a v tichosti představila možnou podobu svého prvního supersportu. Španělský designér Albert Roselló vytvořil vskutku originální podobu nového sportovního vozu. V originální designové karosérii by se měl nacházet motor s výkonem přes 800 koní, přitom váha celého vozu by neměla být vyšší než 1100 kg.

Zda se nakonec Yamaha R Car dostane do výroby nebo ne v tuto chvíli nikdo neví. Možná vedení japonské společnosti už má jasno, a tak se nechme překvapit, zda R Car zůstane jen na papíře nebo jej budeme vídat také na silnici.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.