Sociální sítě
Nahoru

Alain Mikli představil kolekci inspirovanou hodnotami knih

„Vytvořil jsem design, který zpracovává různobarevné vrstvy titanu potažené grafitem a poskládal je za sebe jako stránky knihy. Každý list má jiný tvar, některé se překrývají a pomocí kostkovaného vzoru, v devíti různých barevných harmoniích, tvoří dramatický příběh plný jedinečnosti,“ vysvětluje geniální Alain Mikli, jeden z nejnápaditějších designerů brýlí současnosti. Svou novou kolekci rozdělil do několika skupin s různými ústředními motivy:

CHAMAREL: kolekce charakteristická kostkovaným vzorem v devíti unikátních barevných harmoniích. Kostkovaný vzor, který je symbolem značky, používá Mikli již od roku 1978. Materiál na bázi dřeva v bavlny je dokonale propustný pro světlo a velmi příjemný na dotyk.

ALIAGE: tato kolekce zpracovává tři vrstvy různobarevných titanových plátů, které se navzájem překrývají. Jsou ohýbány, každý list má jiný tvar a všechny mají povrchovou úpravu zabraňující blednutí barev. Výsledkem je design plný rytmické geometrie a barevnosti.

PORTOFINO: kolekce určená k prodeji pouze v Mikli atelierech, mezi něž nově patří i pražské Žilka Optik Studio. Modely mají své číslo, jsou z limitované produkce a jsou podepsané designérem. Jejich barvy, které se získávají z výtažků květů rostlin, se neobjevují v žádné jiné kolekci. Kolekce je určená skutečným znalcům a zákazníkům, kteří si potrpí na jedinečnost.

Nová kolekce Alain Mikli včetně modelů Portofino je k dostání v Žilka Optik Studiu, jediném atelieru Alain Mikli v České Republice.

Více z rubriky Butiky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.